Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2015 Cuma

Cildinizin Canlanması İçin Salatalık ve Limon Maskesi

Evde yapılabilecek maskeler arasında en pratik olanlarından biri de salatalık ve limon maskesi. Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri temizleyerek, tonik  etkisi yaratan  salatalık ve limon maskesi haftada bir kez banyo öncesinde uygulanabilir. Güzellik maskeleri arasında ayrı bir yeri olan salatalık ve limon maskesi, cildi siyah noktalardan arındırmak için de birebir. Sivilceler üzerinde de etkili olan salatalık ve limon maskesi sivilce maskeleri arasında da sayılabilir.

Salatalık ve limon maskesi nasıl yapılır diye merak edenler için işte maskenin malzemeleri: Salatalık ve limon maskesi için yarım salatalık, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile bir tatlı kaşığı limon suyuna ihtiyacınız olacaktır.


Maskenin Hazırlanışı: Yarım salatalığı blenderden geçirin. İyice ezdiğiniz salatalığa bir tatlı kaşığı limon suyu ile bir tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın.


Maskenin Uygulanışı: Maskeyi uygulamadan önce cildinizi buhar banyosu ile maskeye hazır hale getirin. Bunun için demlikte suyu kaynatın. Başınıza bir havlu atarak, yüzünüzü buhara tutun ve maskeyi bekletmeden cildiniz üzerine bir pamuk yardımıyla dairesel hareketlerle yedirin. Maskeyi yüzünüzde 15-20  dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.
Salatalık ve limon maskesi uygulamasını banyo öncesinde yapıp, ardından banyoya girmeniz maskenin etkisini arttıracaktır.

İşte bu hazırlanması birkaç dakika süren salatalık ve limon maskesi tarifi sayesinde cildiniz daha temiz ve canlı görünecek.Salatalık ve limon maskesi uygulayanlar, cilt sağlığı ve güzelliği için pahalı kozmetik ürünlere ihtiyaç olmadığını görecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.