Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ocak 2015 Pazar

Dünyanın En Acayip Yemekleri

Eğer beslenme alışkanlıklarınızın yelpazesini genişletmek istiyorsanız, diğer ülkelerin bu tuhaf gıdalarından herhangi birini deneyebilirsiniz. Her ne kadar çok sevimli görünmeseler de aslında dünya genelinde inanılmaz popüler olan bu yiyeceklere bir göz atalım...


Yusufçuk
                                                                           


Genellikle haşlanmış veya kızarmış olarak servis edilmektedir ve tatları yumuşak yengeç kabuğu gibidir.

Denizyıldızı



Sert kabuğu kırıldıktan sonra içindeki et diş macunu ve dana kıyması arasında bir dokuya sahiptir. Bu yiyecek Çin'de yenilmektedir.

Kanguru eti



Tadı geyik eti ve manda eti arasında bir karışımdır. Bu yiyecek birçoğunuzun hemen tahmin ettiği gibi Avustralya’da yenmektedir.

Jöleli Kanada Geyiği Burnu



Kanada'da servis edilen bu yiyecek Kanada'ya özgü olan bir geyiğin burnunun soğan, sarımsak, baharat ve sirke ile kaynatılmasıyla hazırlanmaktadır.

Yabanarısı Krakerleri



Japonya'da servis edilen bu yiyecek sadece başkent Tokyo'nun 100 km dışarısında bulunabilmektedir.

Stargazy Turtası



Bu İngiliz turtası balığa tek başına giden balıkçıları ödüllendirmek için yapılmaktadır.

Lutefisk



Beyaz balık eti sodalı su içinde bekletilip ardından servis edilmektedir. Bu yiyecek Norveç'e özgü bir gıdadır.

Sakatat Yahnisi



Koyun midesi koynun akciğeri, kalbi ve karaciğeri ve ek olarak da soğan ve baharatlar ile doldurulmuş olarak servis edilmektedir.

Süne



Bu kötü kokulu böcekler Afrika'da sunulmaktadır ve çiğ veya pişmiş olarak yenilmektedir. Bahsedildiği kadarıyla bu yiyeceğin elma tadında bir lezzeti bulunmakla beraber sakinleştirici etkileri de mevcuttur.

Eskimo Dondurması



Eindeer yağ, sızdırmazlık yağı, taze düşmüş kar, çilek ve taban balığı bu Alaska lezzetini oluşturmaktadır.

Casu Marzu



Bu Meksika peyniri içinde binlerce kurtçuk oluştuktan sonra artık yemeye hazır sayılmaktadır.

Beondegi



Bu ipekböceği pupaları Kore'de bir aperatif olarak servis edilmektedir.

Nsenene



Bu uzun boynuzlu çekirgeler kızarmış, kurutulmuş veya haşlanmış olarak servis edilmektedirler.

Witchetty Larvası



Bu larva çiğ veya sotelenmiş şekilde yenmektedir ve bahsedildiği kadarıyla tadı bir kızarmış yumurta ile aynıdır.

Kiraz Çiçeği Eti



Bu besin aslında sadece kiraz çiçeği sezonunda servis edilen çiğ at etidir.

Jumiles



Bu süneler Meksika'da salsa sosuna lezzet katmak için kullanılmaktadırlar.

Shirako



Bu Japon yemeği erkeklerin sperm keselerinden yapılmaktadır.

Kuş Yuvası Çorbası



Güneydoğu Asya'da bu çorbada kullanılan yuva, kuşların salyaları kullanılarak yapılmaktadır.

Kızartılmış Trantula



Kamboçya'da bu kürklü örümceler dışkıları içlerinden çıkartılmadan yumurtalarla birlikte servis edilmektedir.

5 Numaralı Çorba



Filipinlerde içilen bu çorbaya asıl lezzet veren içerikler boğaların penisleri ve yumurtalıklarıdır.

Khash



Bu çorba Doğu Avrupa'da içilmektedir ve haşlanmış inek ayağı ile yapılmaktadır.

Tong Zi Dan



Ayrıca bir diğer adı da "bakire erkek yumurtaları" olan bu yiyecek bu ismini yumurtaların genç erkeklerin idrarı içerisinde haşlandığından almıştır.

Blodplattar



Kırmızı pudinge çok benziyor ama gevrek bir gözleme içerisinde domuz kanı pişirilerek yapılan . İsveç ve Finlandiya'da çok popüler bir yiyecektir.

Ağustosböceği



Kızartılmış ağustosböceği başta Japonya, Tayland, Malezya'da yenmektedir ve günümüzde Amerika Birleşik Devletleri'nde bile yenmeye başlanmış bir yiyecektir.

Muktuk



Dondurulmuş balina derisi ve balık yağı dilimlenip tuzlandıktan sonra servis edilmektedir. Bu yiyecek Grönland'de çiğ olarak yenmektedir.

Shiokara



Fermente kalamar bağırsağı kalamar mide suyu ile karıştırılır ve miso, tuz, soya sosu, sake, kırmızıbiber ve yuzu kabuğu ile birlikte servis edilir.

İpek Böceği



Bu ipek böcekleri sotelenmiş veya kurutulmuş şekilde yenilebilmektedir ve tatları çamfıstığına ve enoki mantarına benzemektedir.

Yılan Şarabı



Bu içecek Çin ve Vietnam'da içilmektedir ve erkeklerin cinsel gücünü arttırdığına inanılmaktadır. Yılanın zehri pirinç şarabı içerisindeki etanol ile nötrleştirilmiştir.

Gine Domuzu



Gine domuzu kızarmış veya ızgara olarak servis edilmektedir ve bahsedildiği kadarıyla tadı domuz ve tavşan etinin bir karışımı gibidir.

Güney Usulü Kızartılmış Çıngıraklı Yılan



Görünüşe göre çok hafif bir lezzete sahip olan bu yiyecek ABD'de bir hayli popüler olan yerel yiyeceklerin arasında bulunmaktadır.

Sivrisinek Yumurtası



Meksika'da yenilen bu yiyecek servis edilmeden önce kavrulmaktadır veya kurutulmuş bir şekilde direk servis edilmektedir.

Salmiakki



Bu siyah meyan aromalı ayılar tuzlu bir lezzete sahiptir. Bu yiyecek Hollanda, Danimarka ve Finlandiya'da yenilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.