Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2015 Cuma

MUZ DİYETİ; Japonya’dan gelen Keşif

Son günlerde dünya, kocasının aşırı kilolarından dertli Japon eczacı Sumiko Watanabe’nin geliştirdiği Muz diyetini konuşuyor. Watanabe’nin reçetesi Japonya’da muzu karaborsaya düşürecek kadar popüler olmuş ve Japonlar artan muz talebini karşılayabilmek için Filipinler’den muz ithal etmeye başlamışlar.

Peki, nedir bu muz diyeti?

Watanabe’nin reçetesinde tüketmekle yükümlü olduğunuz tek şey muz. Sabah güne başlarken, doyana kadar muz yiyorsunuz. Sınır yok. İstediğiniz kadar, gönlünüzce muz var. Bir de üzerine bir bardak süt ya da oda ısısında su içmelisiniz. Bunun dışında yapmanız değil, yapmamanız gerekenler konusunda uymanız istenen birkaç temel kural var. Süt ürünleri ve alkol tüketmemelisiniz. Ayrıca akşam yemeği bahsini saat 8’den önce kapatmanız gerekiyor. Bir de geç yatmamalısınız. Yani 8’den önce yemek, 12’den önce yatak.

Muz Diyeti nasıl işliyor?

Muz diyetinin işlevselliği lifler tarafından sağlanıyor. Muzda bulunan sindirimi hızlandırıcı enzimler besinlerin bağırsaklarca emilimini hızlandırıyor. Ayrıca besinler yalnızca soğuk tüketildiğinde etkili olan bir çeşit lif sayesinde, yağ yakımı hızlanıyor. Bahsi geçen liften bir muzda 2-4 gr bulunuyor. Muzun içindeki lifler, su ya da sütle birleşerek iyice şişiyor ve bu da sizi uzun süre tok tutuyor. Böylece öğle yemeğini hafif atıştırmalarla geçiştiriyorsunuz. Öğleden sonra da abartmamak kaydıyla bir şeyler yiyebiliyorsunuz. Öğleden sonraki atıştırmanız da akşam yemeğine yumulmanızı engelliyor. Ve bütün diyetlerden aşina olduğunuz kural;  8’den sonra bir şey yemek yok…

Muzun fayda ve zararları neler?

Muzun faydaları saymakla bitmiyor. Enerji verici ve kemiklerin gelişmesine yardımcı muz, güne dinç başlamak ve gün boyu dinamizmi korumak için ideal bir kahvaltı. Ayrıca muzun adet sancılarını azaltıcı etkisi de biliniyor. Muz stresi azaltıyor. İyileşme sürecini kısaltıyor

Muzun faydalarından cilt de nasibini alıyor, canlanıyor, yenileniyor. Yalnız potasyum kaynağı muzun aşırı tüketildiğinde kabızlığa yol açabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Muz diyetinin klasik diyet listelerinden farkı nedir?

Karışık listelerden, uygulanması zor programlardan, miligramlık hesaplamalardan bunalıp, daha fazla diyet yapamayacağına karar vererek, çareyi fazla kilolarıyla barışmakta bulan pek çok kişi, Watanabe’nin bu son derece kolay uygulanabilir reçetesi sayesinde yeniden fit olma hayallerine geri döndü. Japonya’dan gelen keşif, muz diyetini diğer zayıflama listelerinden ayıran en temel özellik, bir liste olmaması. Aklınızda kolayca tutabileceğiniz bir reçete daha çok.

Muz diyetini diğerlerinden ayıran bir özellik de bence Japonya’dan geliyor olması. Japonlar’ın dünyanın en fit insanları olması beslenme prensiplerinin doğru olduğunu gösteriyor. Şimdi bu durum bir fıkra olsa, içinde bir İngiliz, bir Fransız, bir Amerikalı ve bir de Japon olsa, ben şahsen Japon olanın ye dediğini yer, yeme dediğinin de yanında yatarım.
Sonuç;
Sağlık sorunlarınız varsa, mutlaka doktorunuza danışmak kaydıyla uygulayabileceğiniz Japonya’dan gelen keşif; muz diyeti sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo verebilir, henüz vakit varken muz diyetine baş koyarak, 2015 yazında plajlarda ince bir meltem gibi esebilirsiniz…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.